Sejlnet.dk

Back Home

Turen går til: Bornholm

5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Efter at have haft min første tur til Sverige og et par mindre småture rundt omkring i Limfjorden, Kattegat og Vesterhavet valgte jeg i efteråret at tage ud på en lidt længere tur - uagtet det dårlige vejr. Turen gik nemlig til Bornholm.

Ligesom på mange af mine andre ture valgte jeg min hidtil yndlingsrute ud mod Kattegat. Fra Struer forbi Venø, hvor man kan være heldig og se sælerne ligge og sole sig, videre forbi Fur, hvor man kan fornemme dunsten af de fremragende Fur-øl, gennem smukke Aggersund og Aalborg inden man til sidst havner i Hals, hvor Limfjorden munder ud i Kattegat. Ingen blæst. Ingen storm. Bare dig og havet.

Disse forhold forsvandt dog så snart man ramte Kattegat, hvor oktobervindene var kraftigere end jeg havde håbet på, da jeg satte sejl tilbage i Struer. At krydse fra Hals til Bornholm var ikke nogen nem tur, og bestemt noget der krævede flere kræfter og mere tid end først antaget.

Men da jeg langt om længe ankom til Bornholm, hvilket var mit første visit, var det hele besværet væk. Når man slår op mod bagbord og sejler ind i Rønne Havn ser man virkelig de idylliske små huse, de frejdige sejlskibe og man kan mærke sommerstemningen, selvom vejret langtfra afspejler sommer.

Da jeg ankom til Rønne og boede på min båd havde jeg regnet med at skulle arbejde et par dage også og tage et investeringskursus online for at lære noget om aktier, viste det sig desværre at mit mobile bredbånd var kaput. Derfor måtte jeg bruge min mobil for at gå online og finde det bedste bredbånd. Det tog sin tid at få det hentet i Yousee-forhandleren i Rønne, men da det endelig var installeret og kørende, kunne jeg få arbejdet effektivt og samtidig få tid til en Krølle Bølle is. 

Turen hjemover gik fejlfrit og føltes ikke nær så lang som turen derud. Det eneste der gjorde, at turen føltes længere var, at ma var klar over, at man nu skulle tilbage til den kedelige hver dag. Jeg ser blot frem til næste sejltur!

Placering

Rønne
Danmark

Terms