Sejlnet.dk

Back Home

Jomfrutur til Sverige

0
Din bedømmelse: Ingen

Da jeg for nyligt købte min første båd gik jeg og finpudsede den i es stykke tid, men efter en måned valgte jeg, at det var tid til at sætte sejl mod fjerne kyster. Jeg valgte, at den første tur skulle gå til det svenske, og det kom jeg ikke til at fortryde. 

Den første del af turen gik fra Struer og op til Hals, hvor Limfjorden munder ud i Kattegat. Denne tur var utroligt smuk og idyllisk - stille vand, smukke omgivelser og masser af ro. Ligesom jeg elsker det med sejling og en af grundene til jeg forelskede mig i det i første omgang. I Hals overnattede jeg og gjorde mig klar til at krydse over til Sverige dagen efter. 

Da jeg kom mod Sverige og kom længere væk fra kysten opdagede jeg for alvore, at jeg var en ny begynder. For det første havde jeg ikke tænkt over internetkomplikationerne når man sejler, så jeg måtte slå vej forbi Læsø, hvor jeg lagde til i Vestersø Havn. Her måtte jeg anskaffe mig noget mobilt bredbånd for at kunne svare på mails mm. på min videre færd (det var ikke nemt at få helt fri fra arbejde uagtet ferie). 

Hernæst gik turen det sidste stykke mod Göteborg der, som uerfaren sejler, blev min første og måske ikke så kreative destination. Krydset over Kattegat tog sin tid, og var noget mere udfordrende end forventet, men jeg klarede den og kom sikkert til Göteborg. Her brugte jeg en forlænget weekend, nød byen, lå i båden inden jeg vendte snuden hjem igen. 

Turen hjemover gik mere fejlfrit, men det var ikke uden besvær. Jeg kunne tydeligt mærke der var meget at lære, men det gør man jo kun ved at komme af sted igen. Nu overvejer jeg blot, hvad mit næste rejsemål skal være...

Placering

Danmark
57° 53' 55.6656" N, 11° 41' 44.2788" E