Sejlnet.dk

Back Home

Helsingør Nordhavn

3.875
Gennemsnit: 3.9 (8 stemmer)

Placering

Nordhavnsvej 13
Helsingør 3000
Danmark
56° 2' 34.5228" N, 12° 36' 55.7676" E

File 5730

Helsingør Nordhavn placeret nord for Helsingør Centrum lige ved slottet Kronborg. Det smalleste sted mellem Danmark og Sverige er lige ved Helsingør. Havnen er en stor og moderne marina, der byder på stort set alle faciliteter.

Der er både proviant, bådudstyrsforretninger og restuaranter på havnens areal. På havnekontoret kan man blandt andet finde inspiration til seværdigheder i området.

File 5731

Havnekontoret i Helsingør Nordhavn

Helsingør Amatør Sejlklub har hjemhavn i Helsingør Nordhavn.

Seværdigheder

Kronborg er placeret lige ved siden af Helsingør Nordhavn. Kronborg er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte og kendt verden over fra Shakespeares Hamlet. Kanonerne ved Kronborg skyder salut på kongelige mærkedage, og når Kongeskibet Dannebrog passerer i Øresund. Kronborg fik sit navn i 1577 af Kong Frederik II, men historien går helt tilbage til 1420erne, hvor Erik af Pommern opførte den stærkt befæstede borg Krogen. Herfra kontrollerede kongens mænd skibsfarten i Øresund og indkasserede den i udlandet så upopulære Øresundstold. Det er muligt at få guidet ture på slottet.

Sankt Olai Kirke er Helsingørs domkirke. Kirken er navngivet efter den norske skytshelgen Kong Olav den Hellige. Indtil 1819 var kirken Helsingørs eneste sognekirke. Sankt Olai kirke, som den står nu, blev færdigbygget i 1559, men domkirkens historie går helt tilbage til 1200-tallet, hvor den havde størrelse af en lille romansk landsbykirke.

Comments

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.

Härlig hamn som ligger nära

Härlig hamn som ligger nära Helsingörs pittoreska centrum.

  Sørg for at gå i bad mens det

  Sørg for at gå i bad mens det er lyst, der er ingen lys i baderummene!
  Og hav helt styr på det med Tally kortet, man rutter ikke med vejledningerne!
  De har en eller anden ide om, at man hver 3 time skal logge ind på det trådløse netværk igen! Det er så heller ikke voldsomt stabilt!

   Som store Marinaer, er flest

   Som store Marinaer, er flest !